Dokumentumtár


 – Dokumentumtár

 

A napi posta iktatása, elosztása a feladatvégzőknek nehézkes, a papíralapú dokumentumok rendszerezése, többszöri másolása, lefűzése, egymáshoz rendelése és visszakeresése körülményes munka. Ezek a feladatok jelentős időt és humán erőforrás ráfordítást igényelnek, és a nyomon követésük sem gyerekjáték. A feladatok nagy hibalehetősége miatt gyakran előfordulhat, hogy elfelejtődnek bizonyos feladatok, elkallódhatnak fontos dokumentumok, megakadhatnak folyamatok, amelyeknél aztán nehéz újra kideríteni, hogy mi lett elvégezve és mi nem. A szolgáltatás azonban lehetőséget kínál, hogy megszabaduljon a papíralapú iratkezelés bosszantó problémáitól.

A napi posta befogadása, az iktatás és a beérkező dokumentumok eljuttatása az érintetteknek a Dokumentumtár alkalmazásával jelentősen egyszerűbbé válik, hiszen a dokumentumok digitalizációja után minden szükséges dokumentum automatikusan kerül iktatásra, és egy helyen lesz tárolva. Így a jogosultak könnyedén hozzáférhetnek a szükséges dokumentumaikhoz és az azokkal kapcsolatos, elvégzendő feladataikról is tudomást szereznek. Emellett elkerülhető a duplikáció, ugyanis minden dokumentum csak egyszer lesz letárolva.

A papíralapú dokumentumokat csak egyszer kell rögzíteni, utána az eredeti iratok eltehetőek az irattárba. Az elektronikus iktatást követően a dokumentum képe minden arra jogosult felhasználó számára elektronikusan elérhetővé válik, így megszűnik a másolás és a keresgélés. Emellett a dokumentumok nem kallódhatnak el, és egyszerűbben nyomon követhetővé válnak. Minden rögzített dokumentumunk visszakereshető, az OCR szolgáltatásunk segítségével a dokumentum szövegében is tud keresni, ezáltal nem kell minden dokumentumcímre pontosan emlékeznünk.

A folyamatvezérelt rendszernek köszönhetően a dokumentumokhoz és bizonylatokhoz kapcsolódó ügyintézési feladatok a rendszerben biztosan végighaladnak, és pontosan látható, hogy a feladat hol és kinél akadt el, így lehetőség van az ügymenetek optimalizálására.

A  szolgáltatás Dokumentumtár funkciója a megfelelő jogosultsággal és stabil Internet hozzáféréssel bárhonnan és bármikor elérhető.

Tetszőleges számú, a felhasználók igényeinek megfelelően definiálható dokumentumtípus adható meg, a hozzájuk tartozó, rugalmasan meghatározható dimenziókkal és változókkal. Minden dokumentumtípusnál meghatározhatjuk az alap és a specifikus adatokat is. 

 

A Dokumentumtár használatával járó előnyök:

 


  • Minden dokumentumot elegendő egyszer feltölteni a Dokumentumtárba, hiszen ezáltal minden arra jogosult felhasználónak bárhonnan és bármikor elérhetővé válik.

  • A webes kialakításnak köszönhetően a szükséges dokumentumok a böngészőn keresztül elérhetőek, akár mobiltelefonról és tabletről is.

  • A Dokumentumtár összetett jogosultsági rendszerének köszönhetően pontosan körülhatárolhatóak az egyes dokumentumok felhasználóinak elérései és jogkörei.

  • Lehetőség van titkos dokumentumok feltöltésére is, amelyeket csak és kizárólag a beállított erőforráscsoportok tekinthetnek meg.

  • Tetszőleges számú új dokumentumtípus és a hozzá tartozó egyedi mező adható meg.

  • A feltöltött dokumentumok címkézhetőek, ezáltal a dokumentumok tetszőlegesen össze is kapcsolathatóak.

  • Az OCR (szövegfelismerő technika) szolgáltatásunkat igénybe vevő felhasználóink számára a Dokumentumtárban a digitalizált dokumentumok teljes tartalmában is elérhető a keresés.
  •  Dokumentumtár moduljában is elérhető a többablakos mód, amelynek segítségével lehetőség van párhuzamosan több ablakban is dolgozni.
 

Vissza a főoldalra!