Gazdasági folyamatok átfogó tervezése (BPR)


A Datalogic Kft. portfoliójában számos üzleti folyamatokat támogató megoldás (TVIRDATACONTOProway) található. Ezen szoftverek közös jellemzője, hogy hatékonyan támogatják a felhasználók azon üzleti folyamatait, amelyek támogatás nélkül is hibátlanul működnek – sokszor lassabban, Excel táblázatos, vagy papír alapos megoldással, valamint magas költségekkel -.

A sikeres folyamatmenedzselő/támogató megoldások bevezetésének alapvető feltétele, hogy a támogatott folyamatok az alábbi alapvető jellemzőkkel rendelkezzenek:

  • A folyamat stabil, mindenki ugyanúgy hajtja végre.
  • A folyamatnak van leírása, eredményterméke és felelőse.
  • Ismertek, definiáltak és konzisztensek az inputjai és outputjai.
  • Létező személyes beszámoltatás.

Az üzleti folyamatokat támogató szoftverek bevezetése önmagában nem oldják meg szervezeti, szervezési vagy éppen cégvezetési nehézségeket. Az ilyen jellegű problémák a bevezetés során biztosan felmerülnek, ekkor azonban már késő. Az effajta problémák kezelésének gyakori eszköze, hogy a hibás működéshez faragják a programot, vagy a programhoz a működést, függetlenül attól, hogy mi lenne az optimális folyamat. Ennek gyakori következménye mindkét fél elégedetlensége. A megoldás szállítója belenyúl a stabil működésbe, többlet erőforrásokat mozgósít, míg a megoldás bevezetője hiába várja a megcélzott eredményt, amely következtében gyorsan kialakul a vesztes-vesztes játszma.

A Datalogic Kft. ezzel szemben olyan győztes-győztes játszmákban kíván részt venni, ahol megoldásai bevezetésének sikerességét megfelelő, komplex projektekkel biztosítja.

Cégünk minden esetben javasolja:

  • Az üzleti folyamat felmérését, dokumentálását.
  • A bevezetési projekt céljának a pontos megértését és meghatározását, elkerülve azt, hogy egy megoldástól olyan eredményeket várjanak, amire az szükségképpen nem képes.
  • Az üzleti folyamatok önálló értékelését.
  • A jelenlegi működés és a kívánatos működés közötti eltérések megállapítását.
  • Annak megállapítását, hogy a bevezetendő megoldás milyen módon lesz alkalmas a célok elérésére.
  • Az optimális folyamatok kialakítását.

A javaslatban szereplő folyamatfelmérések és optimalizálások módszertana többnyire a klasszikus BPR technika, amit kiegészít néhány Lean elv és hat szigma módszer is. Egyszerűbb esetekben a BPR munkát a Datalogic Kft. maga végzi, míg nagy szervezeteknél vagy különösen bonyolult, több szervezeti egységen átívelő folyamatok esetén szakértő alvállalkozót vesz igénybe.

 

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, további információkért keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségeinken.

Telefon: +36-1-412-3730

E-mail: sales@datalogic.hu

 

Vissza a Szolgáltatások főoldalra