További információk a BIZONYLATFELISMERŐ-ről


BIZONYLATFELISMERŐ rendszer tulajdonságai:

 • speciális OCR karakterfelismerési technológia
 • szkennelt bizonylatképek fogadása, feldolgozása
 • PDF – single/multipage, TIF – single/multipage, JPEG, PNG, BMP
 • tömeges (zip) fájl feldogozása
 • előre legyártott sablonok alkalmazása
 • bizonylatok azonosítása vonalkód alapján
 • automatikus feldolgozási folyamat
 • számszaki és tartalmi ellenőrzés
 • bizonylat iktatása, archiválása – TVIR dokumentumtár
 • igény szerint számla-jóváhagyási folyamat menedzselése elektronikus úton
 • felismert eredmények rögzítése az ügyfél ügyviteli rendszerébe – opcionális interfész
 • szükség esetén manuális rögzítés lehetősége (webes kézi rögzítő felület)
 • vékony kliens (akár felhőből szolgáltatva)
 • nagy mennyiségű bizonylat feldolgozása (akár napi 10.000 bizonylat/processzor)

 

A BIZONYLATFELISMERŐ rendszer működése

 – alapja –

A Bizonylatfelismerő alkalmazás alapja az OCR karakterfelismerő technológia, amely lehetővé teszi a beszkennelt vagy elektronikus formátumú fájlok (PDF, TIF, JPEG, BMP, PNG) gépi úton történő feldolgozását.

– azonosítás –

A Bizonylatfelismerő rendszer a feldolgozási folyamatot a postabontástól egészen az archiválásig végig kíséri. Szkennelés előtt a dokumentumra ragasztott vonalkód segítségével végzi a rendszer a bizonylat beazonosítását, tömegesen feltöltött fájlok esetén pedig a dokumentumok szétválogatását. A vonalkódok esetén szigorú folytonosság elve él, amellyel kiküszöbölhető a bizonylatok esetleges kihagyása, illetve ugyanazon bizonylat többszöri rögzítésének lehetősége.

– feldolgozás –

A feldolgozás folyamatában a különböző dokumentum típusokra előre legyártott sablonok segítségével kerülnek felismertetésre a bizonylatok. A rendszer öntanuló tulajdonsága lehetővé teszi, hogy minden egyes dokumentum típushoz elegendő legyen egyszer elkészíteni a sablont, amely a következő ugyanolyan formátumú bizonylat esetén automatikusan felhasználásra kerül.

– ellenőrzés –

A feldolgozás folyamatának részét képezi a szigorú számszaki és tartalmi ellenőrzés, amely segítségével a legapróbb hibák is kiküszöbölhetőek. (Nagy jelentősége van például számlák esetén, amikor is a rendszer ellenőrzi az adószám állapotát a NAV akutális adatbázisából, illetve a számla tételeinek és végösszegek nem egyezősége esetén azonnal jelzi a hibát.)

– jóváhagyási folyamat –

A Bizonylatfelismerő alkalmazáshoz kapcsolt TVIR rendszerben minden egyes felrögzített dokumentum esetén elindul a megfelelő jóváhagyási folyamat. Az illetékesek elektronikus úton nyomon tudják követni a számlák aktuális állapotát, valamint jóváhagyásukat adhatják a rendszeren belül. Az elektronikus jóváhagyás esetén – a manuális ügyintézési folyamat tapasztalataival ellentétben – sokkal hamarabb megfordul cégen belül a visszaigazolásra váró dokumentum.

– eredmény rögzítése, archiválás –

A feltöltött dokumentumok automatikusan rögzítésre kerülnek a TVIR rendszer dokumentumtárába, ahonnan a megadott paramétereknek megfelelően bármikor könnyedén és gyorsan előkereshetőek. A Bizonylatfelismerő alkalmazás lehetővé teszi, hogy sikeres feldolgozás során az eredmény automatikusan rögzítésre kerüljöntetszőleges célrendszerbe (pl. ügyviteli rendszer).

– kézi rögzítő felület –

A feldolgozás során esetlegesen fellépő hiba esetén a TVIR rendszer webes kézi rögzítő felületén manuális módon is felvihetőek, illetve javíthatóak a szükséges adatok.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse munkatársunkat a +36-1-412-3730 telefonon (munkanapokon 9.00-15.30 között), vagy a sales@datalogic.hu e-mail címen.

Vissza a Bizonylatfelismerő főoldalra