Automatizáció


 – Automatizáció

Szolgáltatásunk egyik, talán legfontosabb alapkövét a már említett öntanulás és az azon alapuló automatizálás jelenti, amelyet különböző öntanuló algoritmusok segítségével érünk el. A fejlesztési folyamatokból sikeresen kikerülő algoritmusok segítségével automatizálhatjuk a szolgáltatás szoftverének olyan eljárásait, mint a különböző dokumentumok típusának azonosítása, a hozzájuk tartozó folyamatok automatikus indítása, vagy a felismert szövegadatok rögzítése.

Az egyes dokumentumtípusok felismerését követően, az adott dokumentumtípushoz kapcsolódó folyamatok indítását az az öntanuló rendszer kezeli, amely egy idő után lehetővé teszi, hogy az input dokumentumok legnagyobb része teljesen automatikus módon legyen feldolgozva.

Az öntanulás vagy gépi tanulás segítségével a rendszer képes lesz az olyan feladatkörök automatikus és önfejlesztő módon való elvégzésére, amelyek kizárólag humán erőforrás felhasználásával jelentősen több időt, hibázási lehetőséget és költséget jelentenének.

Az öntanulás segítségével elérhető az is, hogy a felhasználóknak csupán az érkeztetni kívánt dokumentum digitalizált képét kelljen feltölteniük a szolgáltatás platformjára (pl. beszkennelni), minden további feladatot vagy folyamatlépést pedig maga rendszer végezzen el, így jelentős energiát, időt és ügyviteli költséget takarítva meg a szolgáltatáscsomagunk igénybevevőjének.

Az automatizáció használatával járó előnyök:

    • A dokumentum típusok felismerése és a kapcsolódó folyamatok indítása.

    • Az OCR szolgáltatásunk által felismert adatokat és az adott bizonylatoknak a  rendszerben történő manuális adatrögzítésének eredményét a mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével elemezi a rendszer, majd az egyes folyamatlépéseket a  rendszer automalizál(hat)ja (példa: bizonylat típusának beazonosítása, majd a hozzá tartozó folyamat indítása).

Vissza az előzőre!