Planner


Tervező Rendszer

Új Üzleti Tervező Rendszer a DataLogic-tól:

A DataLogic Kft. Üzleti Tervező rendszere immár több mint 20 éve áll valamilyen formában ügyfeleink rendelkezésére. A közelmúltban alkalmazásunkat – ügyfeleink igényeit szem előtt tartva – teljes egészében újra írtuk és integráltuk az eddiginél szélesebb lehetőségeket biztosító, egységes ügyviteli keretrendszerünkbe.

A modernizáció eredményeként egy olyan innovatív, webes szoftvermegoldás jött létre, melynek támogatásával egy adott időszakra tetszőleges számú és típusú tervverzió hozható létre. A tervezést végző ügyfél által meghatározott tervezési dimenziók mentén elkészíthető tervek pedig közvetlenül a rendszerben az ügyviteli adatbázis(ok)ból kinyert tényadatokkal is összevethetőek. A rendszer a teljes tervezési folyamatot támogatja és segítségével a különböző riportolási feladatok is könnyedén, gyorsan és akár automatikusan is elvégezhetők.

A Tervező rendszerben egyidejűleg akár 3 különböző felhasználói felület is elérhető, így a munkavégzők maguk mérlegelhetik, hogy az elvégzendő feladataiknak megfelelően, melyik rendszerfelületet részesítik előnyben:

1. Webes felhasználói felület (Tervező modul), mobil eszközökre is optimalizált képernyőkkel. 2. Microsoft Excel (Windows alkalmazás), egyedileg paraméterezhető Excel tervadat rögzítő és –lekérdező függvényekkel. 3. Webes táblázatkezelő felület (Dokumentumtár modul), a Microsoft Excel alkalmazással megegyező funkcionalitással és kompatibilitással a csoportos munkavégzés támogatásához.


Melyek a megújult Datalogic Tervező legfontosabb előnyei és funkciói?

 • Többnyelvű, webes felhasználói felületek, real-time nyelvváltással.
 • A tényadatok kinyeréséhez és a terv-tény összehasonlítások megvalósításához a Tervező modul minden ismert ügyviteli– és vállaltirányítási rendszerrel könnyedén összeköthető (pl.: DataContoPro, SAP, stb.).
 • Az alkalmazás a gyors adaptálhatóságnak köszönhetően (a hasonló szoftverszolgáltatásokhoz képest) rendkívül rövid átfutás mellett bevezethető és használata könnyedén elsajátítható, a későbbiekben pedig a tervezési struktúra változásaihoz (bővítéséhez, fejlesztéséhez) is rugalmasan hozzáilleszthető.
 • Az alkalmazás támogatja a többvállalatos környezetet és a bárhonnan könnyedén elérhető webes felületeinek köszönhetően a több telephellyel rendelkező, illetve a home office-ból dolgozó vállalkozások, cégcsoportok, vagy szolgáltató központok számára is ideális választás.
 • A tervadatok tárolása egy biztonságos, egységes és konzisztens adatbázis-kezelő rendszerben történik.
 • A rendszer Import és Export funkcióival minden adat tömeges importálása (Micrososf Excel-ből), illetve különböző formátumokba történő gyors exportálása (.pdf; .docx; .rtf; .xls; .xlsx) is megvalósítható.

 • Minden számított adat, minden felületen analitikusan (lefúrással), rekord szintig alábontható.

 • A párhuzamosan elérhető több felhasználói felületeknek köszönhetően a tervezési- és tényadatok riportolási módjainak csak a felhasználók képzelte szabhat határt.


Melyek az új Datalogic Tervező legfontosabb újdonságai?

 • Az általános és rekord szintű jogosultságkezelésnek köszönhetően minden felhasználói csoport (és felhasználó) csak a munkakörének megfelelő menüpontokhoz, funkciókhoz és tervezési adatokhoz férhet hozzá.
 • Hosszadalmas és költséges adattárház építés nélkül is létrehozhatóak és alkalmazhatóak több szintű mutatószámok, mind a terv, mind pedig a tény adatok lekérdezéséhez:
 • Naturáliák és a tervezett értékadatok alapján számolt, több szintű Felosztási szabályok kezelése.
 • Több különböző tervezési deviza együttes kezelése a hozzájuk kapcsolódó havi szintű árfolyamok.
 • A DataContoPro Dokumentumtárából elérhető, közösen (egyidejűleg) szerkeszthető webes táblázatkezelő, amely szintén együttműködik az egyedileg paraméterezhető tervező függvényekkel.
 • Az alkalmazásába való bejelentkezést követően elérhető hiperhivatkozás (link) generálás az egyedileg paraméterezett riportok megosztásához.
 • Tervverziók összehasonlítása, a felhasználó által összeállítható, egyedi paraméterezés mellett, közvetlenül a tervező rendszer webes felületéről. (Az alkalmazni kívánt mezők Pivot típusú kimutatásban elfoglalt pozíciójának, illetve egyedi szűréseinek megadásával).
 • Felhasználók által szerkeszthető és paraméterezhető egyedi jelentések és kimutatások (pivot tábla, riport és dashboard) a webes és Excel felületeken:


tervezo5
A Tervező Rendszer egyedileg paraméterezhető tervadat lekérdező függvényeinek segíségével lérehozott komplex Dashboard