Folyamatvezérlő rendszer


– Folyamatvezérlő rendszer

Ha mindig foglalkoztatta a gondolat, hogy milyen lenne egy olyan céges környezetben dolgozni, és egy olyan vállalkozást vezetni, ahol az információk és a feladatok nem sikkadnak el, akkor ideje kipróbálnia a  szolgáltatást. A  szolgáltatás folyamatvezérlő rendszere remek megoldás a vállalkozások életében keletkező ügyviteli feladatok sematikus folyamatlépéseinek rögzítésére és rendszerezésére. A szabályozott folyamatok mentén történő munkavégzéssel, idővel értékes munkaórákat és humán erőforrást takaríthat meg.

A konkrét, mindennapi használat során a Folyamatvezérlő rendszer segítségével minden, a szolgáltatás kereteiben igénybe vett tevékenység vagy folyamat, leszabályozott folyamatlépésekben megy végbe.

A rögzített folyamatok megszabják, hogy mely folyamatlépésnek mely erőforrás csoportok a munkavégzői, emellett azt is a felhasználó dönti el, hogy mely erőforrás csoportokban ki vagy kik végezhetik el az adott feladatot. Ezzel teljesen rugalmasan változtatható a munkatársak terhelése is (az egyes tevékenységek mennyiségének változása, a szabadságok, betegállományok és a fluktuáció függvényében).

Amennyiben adott határidőn belül nem történik előrelépés a feladattal kapcsolatban, az eszkalálódik egy másik illetékes csoportra. Az eszkaláció előnye, hogy a leszabályozott folyamatok mentén történő feladatvégzés nem maradhat el. Amennyiben bármilyen oknál fogva mégis megakadna valahol a munkavégzés, a feladat a határidő lejártakor eszkalálódik egy másik erőforrás csoportra. Így akár a döntés delegálásából, akár időhiányból fakadó eszkalációról legyen szó, a folyamat a meghatározott sorrendben tovább fog haladni.

A szabályozott folyamatok mentén történő munkavégzés nagy előnye továbbá, hogy minden tevékenységnél és feladatnál pontosan meg van határozva, hogy mi a feladat és ki a feladat elvégzője. Ezáltal minden céges tudás le van dokumentálva, valamint az is, hogy mi hol tart. Így egy munkatárs távozásakor és egy új kolléga érkezésekor is azonnal fel lehet venni a fonalat a folyamatvezérelten végzett feladatok esetében.

Emellett a feladatok mérföldkövei és készültségi szintje mindig nyomon követhetők, ezáltal átláthatóbbá válik a napi munkavégzés.

A DataLogic Kft.  szolgáltatásán keresztül lehetőség van humán erőforrás igénybevételére is, tapasztalt alvállalkozóinktól. Ön minden folyamatlépésről eldöntheti, hogy azt önerőből, a szoftverszolgáltatás segítségével, vagy egy konkrét alvállalkozó igénybe vételével végzi el. Így az ügyviteli folyamatok átláthatóbbakká és könnyebben kezelhetővé válnak, de ha a döntés úgy hozza, átruházhatja akár alvállalkozóinkra is egyes feladatait.

 

A Folyamatvezérlő használatával járó előnyök:

  • Lehetőség van egyes dokumentumtípusokhoz kapcsolódó ügyviteli folyamatok automatikus indítására, ezáltal biztosítható, hogy minden feltöltött dokumentum megfelelően fel legyen dolgozva.

  • Azonnal igénybe vehető előre elkészített folyamatok állnak rendelkezésre, a vállalkozások általános ügyviteli folyamataira szabva. Amennyiben vállalkozásának további előre leszabályozott folyamatokra van szüksége, paraméterezés után az igények szerint tovább bővítjük a szolgáltatás csomagot.

  • A szabályozott lépések mentén végzett munkafolyamatok minden információja egy rendszerben lesz megtalálható.

  • Minden tevékenységnél és feladatnál pontosan dokumentálva van, hogy mi a feladat és ki a feladat elvégzője – ez megkönnyíti a mindennapi munkavégzést és akár egy új kolléga betanítását is.

  • A rögzített és szabályozott folyamatokban a tevékenységek erőforrás csoportokra oszthatóak ki. Emellett lehetőség van az eszkalációra, amennyiben nem készül el a feladat a meghatározott időpontra.

  • A feladatok mérföldkövei és készültségi szintje mindig nyomon követhetők, ezáltal átláthatóbbá válik a napi munkamenet.

 

Vissza a főoldalra!